Sedan kom regerande mästarna AIK:s första seger för säsongen.

AIK:s kris har varit främsta fokus i fotbollssverige.

I går var en grupp fans på AIK:s träning för att kräva svar på varför mästarlaget inlett säsongen så dåligt.

För på Fredrikskans var det Solna-laget som var starkast.

De var tuffare i närkamperna och de var vassare framför mål.

Burgic från start

Tränare Mikael Stahre gav Miran Burgic chansen från start och parade ihop honom med Sebastian Eguren på topp.

Eguren tillförde inte allt för mycket framåt under den första halvleken men Burgic gjorde AIK:s andra mål för säsongen efter 31 minuters spel. Walid Atta gjorde förarbetet och Martin Mutumba slog inlägget som ledde till 1–0-målet.

Och laget skulle slå målrekord för säsongen, innan den första halvlekens slut.

Mutumba stod återigen för assisten efter att Kalmar-försvararen Marcus Lindberg halkat och Dulee Johnson slog till med ett skott i krysset.

– Vi ledet med 2–0, det är bra. Man förtjänar det när man jobbar hårt, sade en fåordig Mikael Stahre i halvtidspausen.

Nu kan det bli VM

Kalmar stuvade om i laget inför den andra halvleken och Ricardo Santos hade ett riktigt farligt läge efter 53 minuter, men kritiserade AIK-målvakten Tomi Maanoja gick ut i precis rätt tillfälle och stoppade honom.

Miran Burgic blev tvåmålsskytt i den 66:e minuten.

Den slovenske anfallaren som jagar en VM-plats kan nu ha visat att han förtjänar en plats i AIK:s startelva och en plats i Sloveniens VM-lag.

Kalmar försökte in i det sista att fixa till siffrorna men Maanoja fick hålla nollan.