Gif Sundsvall tog sin fjärde raka seger i kväll.

Gif Sundsvall är glödhett i superettan – och har häng på toppen.

Mot Öster kom lagets fjärde raka seger.

– Vi stängde ned dem, säger Gif-tränaren Sören Åkeby.

Gif Sundvall har haft för vana att spela bra på våren och spoliera sina allsvenska chanser på hösten de senaste säsongerna.

I år är man kanske på väg att göra tvärtom. Efter en trevande inledning har nu Sundsvall fyra raka segrar och häng på toppen av superettan, bara tre poäng bakom serieledande Åtvidaberg och med en match mindre spelad.

Snabb vändning

Hemma mot Öster i går svarade Sundsvall blixtsnabbt på smålänningarnas ledningsmål av Matteo Blomkvist-Zampi i den 62:a minuten. Fem minuter senare hade hemmalaget vänt matchen till 2–1 genom mål av Fredrik Holster och Emil Forsberg.

– Det var tur att vi kvitterade så tidigt, annars fanns risken att vi gått ned oss. Men om något skulle vinna i dag så var det vi, säger Sören Åkeby till klubbens hemsida.