Barcelona vann El Clásico – och avgjorde ligan?

Publicerad 2017-12-23

Är spanska ligan avgjord nu?

På tio minuter sänkte Barcelona Real Madrid som dessutom drog på sig ett rött kort – som kanske borde ha varit två.

– Allt rämnar för Real Madrid, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Real Madrid behövde en seger på hemmaplan mot för att skaka liv i La Liga där Barcelona redan var elva poäng före.

Och i första halvlek talade mycket för att man skulle lyckas, men Cristiano Ronaldo och Karim Benzema missade fina lägen.

Men i andra halvlek föll hemmalaget samman – på bara åtta minuter.

Först en omställning där Ivan Rakitic ohotad kunde föra upp bollen, spela ut den till Sergi Roberto som på ett tillslag kunde spela vidare till Luis Suarez som satte 1–0 i 54:e minuten.

Bara minuter senare höll han på att få Sergio Ramos utvisad. En frustrerad hemmaförsvare slog Suarez i ansiktet i en duell. Domaren såg det – men valde det gula kortet.

Messi säker straffskytt

– Det där är ett slag, han ska vara väldigt glad att det bara blir ett gult, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Men rött kort för Real Madrid skulle det bli ändå bara någon minut senare.

Luis Suarez missade först två jättelägen men när Dani Carvajal slängde upp en hand för att målvaktsrädda den sista nicken i sekvensen från Paulinho var det bara att jogga ut till duschen.

Lionel Messi förvaltade straffen till 2–0.

– Det är en käftsmäll de har fått här i andra halvlek Real Madrid och Barcelona hanterar det här på ett perfekt sätt, säger Glenn Strömberg.

”Utesluter inte Real”

Trots tio man skapade Real Madrid ett par fina lägen, men både Gareth Bale och Sergio Ramos missade jättelägen i slutminuterna.

I stället satte Aleix Vidal 3–0 på stopptid.

Segern gör nu att Barcelona är nio poäng före Atletico Madrid som är tvåa i tabellen och hela 14 poäng före Real Madrid på fjärdeplatsen.

– Vi är väldigt glada över segern, det är en mycket speciell match och en gåva för alla att njuta av i dessa dagar, säger tränaren Ernesto Valverde.

Andres Iniesta vill dock inte räkna bort Real Madrid helt:

– 3–0 betyder ett steg på vägen mot ligasegern, men jag räknar inte bort Real Madrid, det finns många poäng kvar att spela om, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se