Zlatan Ibrahimovic var en av Juventus bästa spelare fram tills han blev fult kapad av Interbacken Marco Materazzi.

Zlatans vänsterfot vek sig otäckt och speakern annonserade byte.

Då vände Zlatan in på planen igen.

Publiken jublade, och den tilltänkte avbytaren Allessandro del Piero såg ganska snopen ut när han fick sätta sig och dra på sig överdragskläderna igen.

Det var i 38:e minuten som Materazzi kapade Zlatan med dobbarna före. Zlatans vänstra fotled veks kraftigt och den svenska stjärnan blev liggande. Båren kom in och speakern annonserade byte. Del Piero drog av sig sin overall.

Zlatan linkade hela vägen till sidlinjen, men bytet blev inte genomfört innan han joggade ut på planen igen. Det höll dock inte så länge. Sju minuter senare genomfördes bytet och Zlatan fick kliva av.

Hur allvarlig hans skada är är inte känt. Men tillräckligt för att han inte skulle kunna vara kvar i matchen, trots att han fram till skadan var en av Juventus viktigaste spelare.

Super-Zlatan var inblandad i Juventus bägge mål:

1-0 22:a minuten. Zlatan skjuter en frispark tio meter utanför straffområdet. Han skjuter stenhårt rakt genom muren och Julio Cesar i Inters mål kan omöjligt hålla bollen. David Trezeguet rusar fram och nickar in Juves ledningsmål.

2-0 34:e minuten. Även detta mål kom efter en frispark. Samuel går hårt åt Ibrahimovic som lämnar frisparksmöjligheten till Pavel Nedved. Vackert skjuter tjecken över muren och otagbart ner i Cesars högre hörn. Segern är klar och Juventus har brutit sviten av förluster mot Inter på Stadio Delle Alpi. Frågan är hur allvarlig Zlatans skada är, och om hans deltagande i det fortsatta VM-kvalet är i fara.