Malmö fick en mardrömsstart mot Häcken.

Dardan Rexhepi skadade sig när han brände ett friläge.

18 sekunder senare hade Häcken kontrat in 1–0.

Malmö FF

Gästerna hade knappt känt på bollen när Malmös Dardan Rexhepi brände ett bra läge i den nionde minuten. MFF-anfallaren skadade sig och bars senare ut på bår.

Samtidigt vände Häcken spelet snabbt – och tog ledningen.

Moestafa El Kabir slog inlägget från vänster som en omarkerad Rene Makondele enkelt nickade i mål från nära håll.

Plötsligt var det fullt blås åt båda håll, noll kamp på mittfältet, snurriga försvar och en hel massa chanser.

En matchbild som passade hemmalagets ineffektiva anfall sämst.

El Kabirs tionde...

Häcken var desto effektivare. I den 32:a minuten small det igen när El Kabir fick chansen.

2–0 och hans tionde mål för säsongen. Tangerat säsongsrekord för skytteligaledaren.

– Jag tycker vi gör vår bästa match i år, säger Moestafa El Kabir till TT.

Emil Forsberg tände hemmahoppet när han reducerade med ett vackert långskott tre minuter senare. Men på tilläggstid i första halvlek väggspelade sig Häcken genom Malmös försvar – och återigen spelade El Kabir fram Makondele till ett enkelt avslut samt 3–1 till Häcken inför nästan 12 000 MFF-supportrar.

– Allting gick som vi ville och så som vi kan. Tre fantastiska anfall, och vi är effektiva, säger Moestafa El Kabir.