Mjällbys nollor spräcktes mot Gefle

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-04-05

Gerndt stor matchvinnare

Inför hemmamötet med Gefle hade inte Mjällby släppt in ett enda mål i årets allsvenska.

Inte heller hade de förlorat någon match.

Men när matchen var slut var båda nollorna spräckta.

– Vi kom inte alls upp i normal standard, säger Marcus Ekenberg.

Mjällby har imponerat i allsvenskans inledning. Efter sina tre första matcher hade de två segrar och en oavgjord, och inte ett enda släppt mål.

Men i dag, när laget spelade hemma mot Gefle, spräcktes båda lagets imponerande nollor på ett abrupt sätt.

Gelfe vann med klara 3–1, mycket tack vare Alexander Gerndt, som visar en imponerande form.

Han gjorde gästernas andra och tredje mål och kliver därmed upp på fyra mål i årets allsvenska.

– Jag har lite flyt men det måste man ha som anfallare, säger han till ppv.

Jämn match

Spelmässigt så var matchen ganska jämn. I den första halvleken skapades ytterst få målchanser, men Gefle hade med sig ledningen efter att Jonas Lantto nickat in Jonatan Bergs inlägg.

I den andra halvleken var Gefle inledningsvis det bättre laget, men efter Gerndts två mål tog Mjällby över och lyckades även reducera genom pålitlige målskytten Marcus Ekenberg som därmed fortsätter att toppa skytteligan.

Mjällby gjorde även ett andra mål, men det dömdes bort för offside.

”Förstör bara”

Närmare än 1–3 kom de aldrig, och laget åkte därmed på sin första förlust för säsongen.

– Vi kom inte alls upp i normal standrad, säger Ekenberg, som inte alls var imponerad över Gefles spel, till ppv:

– Det känns nästan konstigt att förlora mot Gefle. De drar ner tempot och förstör bara hela tiden.

– Vi måste vinna mot dem hemma för att klara oss kvar i tabellen. De är ett lag som ska vara efter oss.