Djurgårdens segertåg fortsatte på Örjans Vall

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-24

Svackan är glömd

Svackan är glömd. Borta mot Halmstad tog Djurgården sin tredje raka seger i allsvenskan.

Hemmalaget var väl så bra som gästerna. Pa Dembo Tourray stod för ett par riktigt svettiga räddningar, men för Djurgården tycks allt ha vänt. Framförallt när det handlar om effektivitet. Efter 24 minuter minuter satte Daniel Sjölund av i en jätterusch. Han hittade in till Mikael Dahlberg som utnyttjade ett misstförstånd Andreas Johansson och HBK-målvakten Magnus Bahne och petade in 0–1.

Bra av Enrico

Det var Dahlbergs första fullträff sedan premiären borta mot IFK Norrköping och det gav Djurgården arbetsro. 14 minuter senare kunde så Andrej Komac göra 2–0 efter fint förarbete av Enrico. För Halmstad blev inte uppförsbacken mindre av att målvakten Bahne tvingades gå ut med en skada i paus.

Olsson reducerade

Ändå fick man precis det man behövde, en tidig reducering. Mikael Rosén slog ett perfekt inlägg som Marcus Olsson omarkerad kunde nicka förbi storspelande Tourray och med en dryg halvtimme kvar påbörjade HBK jakten på en kvittering. De hade Djurgården under press, men närmast ett mål var ändå DIF-inhopparen Sebastian Rajalakso som brände ett jätteläge.

I slutändan spelade det mindre roll för Djurgården som i och med segern klättrade i tabellen, förbi såväl Halmstad som GAIS och Malmö FF.