Syrianska var 14 poäng bakom näst sämsta laget i allsvenskan och hade inte tagit en poäng på två månader.

Då skrällde laget rejält och sköt guldet mot Malmö efter 2-2 mot Helsingborg.

Detta efter ett drömmål av Dinko Felic och spel med en man mindre i 25 minuter.

Malmö FF

Imad Khalili gjorde två vackra mål för Helsingborg men fick ändå lämna hemmamatchen mot Syrianska med ett hängande huvud. Detta efter att ha fått sin andra varning efter slutsignalen, blivit avstängd till derbyt mot Malmö FF och fått se gästerna stå för en riktig praktskräll.

Lobbade Hansson

Syrianska låg sist i allsvenskan med tio poäng på 23 matcher inför matchen, hopplöst avhängt med 14 pinnar upp till Halmstad på kvalplats. Den senaste poängen hade kommit borta mot just HBK den 29 juli i omgång 17. Nu blev det en till.

Dinko Felic gjorde Syrianskas första match för kvällen när han sprintade förbi tre (!) HIF-försvarare, fintade passning inåt och istället lobbade bollen över Pär Hansson i hemmamålet. Ett riktigt klassmål som innebar 1-0.

MFF rycker

Khalili vände sedan på matchen med sina två mål men sedan kom nästa smäll. Efter 64 minuter fick Sebastian Rajalakso bollen på vänsterkanten och placerade därifrån in 2-2 med en stenhård bredsida.

– Vi har jobbat i motvind hela säsongen så det var skönt att få med oss det här, säger Rajalakso i C More Fotboll.

Trots en man mindre, Haris Skenderovic visades ut minuten efter kvitteringen, och egentligen ingenting att spela för höll Syrianska undan. Detta till stor glädje för Malmö FF som nu rycker till tre poängs försprång i guldjakten inför derbyt lagen emellan i nästa omgång.

– Jag kan inte vara nöjd med 2-2, säger HIF-tränaren Roar Hansen i C More Fotboll.

– Det är klart att vi nu satt oss i ens situation där det är ett måste (med seger mot MFF). Då är det bara ta det som ett derby och kräma ur allt. Så får vi se hur det går.

HIF, nu på 45 poäng, riskerar innan dess att passeras av IFK Göteborg (44 pinnar med en match mindre spelad) eller hämtas in av AIK (42 poäng med en match mindre). De två möts i Göteborg på måndagen.