Schough visar storform inför EM

Publicerad 2022-06-19

Olivia Schough visar storform inför stundande EM.

Dagen innan landslagstruppen samlas stod yttern för en assist och två mål i Rosengårds storseger borta mot AIK.

– Jag har känt mig i bra form under hela säsongen, säger hon.

AIK Fotboll

På ett soligt Skytteholms IP i Solna tog serieledande FC Rosengård en planenlig seger mot jumbon AIK i vårsäsongens sista match.

Regerande mästarinnorna slarvade en del i passningsspelet i den första halvleken och med halvtimmen hade den danska EM-spelaren Sofie Bredgaard bränt både ett och två solklara lägen.

I den 33:e minuten så hittade danskan dock nätet efter att Mia Persson vunnit bollen och Loreta Kullashi petat fram den till Bredgaard.

– Det var skönt efter två stora missar, säger hon.

Fjärde matchen i rad

AIK skapade några farliga chanser i den första halvleken. Bland annat när Teagan Micah kom ut fel på ett inlägg från Jenny Danielsson.

Men det var Rosengård som stod för målen.

Efter en misslyckad rensning av vänsterbacken Emelie Jansson på Katrine Vejes inlägg kunde Jelena Cankovic utöka till 2–0 med första halvleks sista spark.

Men den som visade allra bäst form inför det kommande EM-slutspelet var vänsteryttern Olivia Schough. 31-åringen, som inte är given i en svensk startelva, hittade mål för fjärde matchen i rad och inte bara en gång.

– Är det så? Jaha, säger hon med ett skratt om målformen.

– Men om det blir assist eller mål spelar inte så stor roll men jag är glad att det blev båda i dag.

Med en studs som ställde Backmark gjorde hon 4–0 i den 56:e minuten och sen kunde hon kyligt placera in 5–0 i den 64:e.

Innan dess hade hon dessutom assisterat med ett fint inlägg till Jelena Cankovics 3–0.

Matchen slutade 6–0 till Rosengård efter att Emma Berglund petat in en boll som dansade på mållinjen efter skott av Stefanie Sanders.

– Vi är nöjda, det är alltid skönt när vi kan få in många mål. Linköping gjorde sju i dag så vi vet att det är viktigt att göra många mål.

”Lite overkligt”

Damallsvenskan tar nu uppehåll och i morgon åker Olivia Schough till landslagssamlingen i Båstad inför EM.

– Jätteskönt, nu kan jag åka hem och ladda om. Jag har känt mig i bra form under hela säsongen och när poängen trillar in är det ännu bättre.

Vad känner du att du är i för form till EM?

– Det är jättesvårt att säga, jag känner mig ungefär som inför OS och det var en härlig känsla. Sedan får vi se när jag är på plats.