”Två stjärnor som inte kan komma överens”

Zlatans återkomst byggs upp som duell med Ronaldo

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Gazzetta dello Sport blåser upp till strid inför Zlatan Ibrahimovics förväntade återkomst till Serie A.

I ena ringhörnan står svensken och i den andra väntar portugisen Cristiano Ronaldo.

”Två mästare som har mycket gemensamt men som inte kan komma överens”, skriver tidningen och listar flera kritiska utspel mot Ronaldo från Zlatans sida.

Den senaste passningen mot Cristiano Ronaldo presenterar Zlatan Ibrahimovic i en färsk intervju med magasinet GQ. Svensken får där frågan om han kommer möta den riktige Ronaldo i vår.

– Den riktige Ronaldo är brasse, svarar Ibrahimovic.

En kommentar Gazzetta dello Sport placerar in i ett större mönster.

”Guldbollen vanns aldrig av Ronaldo”

”Det är Zlatan som fortsätter att attackera Cristiano och Cristiano som fortsätter att ignorera Zlatan. Det är två olika sätt att attackera”, beskriver tidningen den mediala relationen mellan superstjärnorna inför svenskens förväntade återkomst till Serie A.

Skulle Zlatan, som det rapporteras i internationell press, skriva på för AC Milan kommer han ställas öga mot öga med Ronaldo på planen igen. För att piska på rivaliteten ytterligare har Gazzetta dello Sport roat sig med att påminna sina läsare om alla verbala attacker Ibrahimovic skickat mot portugisen genom åren.

När Ballon d'Or delades ut till Real Madrids Luka Modric för ett år sedan konstaterade Ibrahimovic att ”vi nu vet att Guldbollen aldrig vanns av Cristiano Ronaldo utan av Florentino Perez”. Perez är president för Real Madrid och har återkommande anklagats för att ha stor makt även över de individuella priserna.

”Är det en utmaning?”

Ronaldo blev blåst på priset efter att ha bytt klubb från just Real till Juventus, något Zlatan också hade åsikter kring.

– Är det en utmaning för honom att gå till Juventus? Ett lag som vunnit Serie A sju år i rad.

När Zlatan en gång ombads att ta ut sitt drömlag med elva namn placerade han Leo Messi och Ronaldinho vid sina sidor i anfallet med motiveringen att Ronaldo “inte är en naturlig talang utan en produkt av hårt arbete”.

Den 15 december påstås Milan vilja ha ett besked från Zlatan kring 38-åringens framtid och den 11 april tar klubben emot Juventus på hemmaplan. Om någon nu undrar...

PODD Zlatans imperium - vad vill han med sina investeringar?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Zlatans investering i Hammarby och hans roll på börsmarknaden.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: