Julie Blakstads show när Hammarby vann derbyt

Publicerad 2024-03-16

Två mål i ett Stockholmsderby.

Dessutom de två första i nya klubben.

Hammarbys Julie Blakstad hade show i cupmötet med AIK och gjorde två mål i 4–0-segern.

Det var en norsk fest på Skytteholm i dag.

I den 14:e minuten tog Hammarby ledningen genom norska Julie Blakstad, efter fint förarbete av landsmaninnan Anna Jösendal längs vänsterkanten. Målet var Blakstads första i sin nya klubb efter att ha köpts loss från Manchester City i vintras.

– Det var skönt att göra det framför fansen. Härligt att få det målet, säger Blakstad.

Det sista som hände i första halvleken var att Jösendal utökade ledningen för Hammarby.

”Det är lite amatörmässigt”

Blytungt för AIK.

– Det är skit såklart. Det är lite amatörmässigt att inte kunna hålla när det är övertid. Så det är jävligt surt. Jag tycker vi kan bli bättre på alla delar, säger Adelisa Grabus.

Tio minuter in i den andra halvleken slog Blakstad till igen. Med vänsterfoten sköt hon på halvvolley hon in sitt andra för matchen.

Ytterligare en norska skulle hitta in i målprotokollet, Thea Sörbo. Hon spelades fram av Blakstad och kunde läckert skjuta in 4–0 i bortre hörnet.

– Mycket bra känsla att kross AIK med 4–0. Jag tycker det är välförtjänt, säger Sörbo.

Fjolårsmästaren från såväl ligan som svenska cupen Hammarby kunde sedan spela av matchen och jubla över en övertygande seger i årets första derby.

Den enda smolken i bägaren för Hammarby och Blakstad var att norskan på tilläggstid missade en straff.

– Det är för dåligt, den ska sitta, säger hon.