”Nu har vi häng”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-02

Kalmar med i guldjakten efter ny seger

Andra raka Kalmar tog sin andra raka seger i allsvenskan efter 3-0 mot Halmstad och hakar på i guldstriden.

Först uträknade efter pinsamma 0-10 på två matcher.

Sedan med i leken igen efter två raka segrar och 6-1.

Kalmar hakar på i guldjakten.

– Nu har vi häng igen, det ska bli intressant, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Kalmar är styktipparens stora skräck i allsvenskan.

Efter pinsamma 0-10 på två matcher mot Blåvitt och Helsingborg har Kalmar lyft sig, skakat av sig förnedringen och ryckt upp sig ordentligt.

Proppen ur i andra halvlek

Imponerande 3-1 borta mot serieledande Djurgården senast följdes upp med en bombsäker 3-0 seger hemma mot Halmstad.

Och nu är laget med i guldstriden igen.

Efter en mållös halvlek på Fredriksskans, trots en man mer på plan efter Dusan Djurics utvisning, tog det inte lång tid innan det blev ketchup-effekt i andra.

Patrik Ingelsten började med att skicka in 1-0 bara två minuter in i andra halvlek och Joachim Lantz nickskarvade in 2-0 i nättaket bara några minuter senare.

Halmstad var ett slaget slag och med 20 minuter kvar punkterade Viktor Elm matchen med sitt 3-0-mål, inslaget på en retur efter en bra frispark av Lasse Johansson.

Tre Elm på planen – från start

För första gången i allsvenskan matchade Nanne Bergstrand samtliga tre Elm-bröderna – Viktor, Rasmus och David – från start.

– Vi är jättenöjda med matchen. Jag blev lite bekymrad när Halmstad fick sin utvisning och det inte blev några ytor i spelet. Men vi fick upp kanterna lite bättre och det betalade sig direkt, säger Bergstrand till PPV.

Med sex omgångar kvar att spela ligger Kalmar fyra med en poäng upp till serieledande Göteborg.

– Vi har häng och det här ska bli intressant, säger Bergstrand.

I nästa omgång väntar GAIS hemma och efter det bortamatch mot Trelleborg.

– Vi ska fortsätta plocka poäng och vara med hela vägen, säger målskytten Viktor Elm.