Falkenberg skrällvann mot Blåvitt

Uppdaterad 2015-07-29 | Publicerad 2015-07-26

En rekordstor publik fick på Falkenbergs IP uppleva en av säsongens största skrällar: Falkenbergs FF slog serieledaren IFK Göteborg med 1–0.

IFK Göteborg

Falkenberg hade inte vunnit sedan den 25 maj mot Häcken.

IFK Göteborg hade inte förlorat sedan den 12 april mot Malmö FF, den enda allsvenska förlusten inför mötet med Falkenberg.

Men nu är båda sviterna är ett minne blott. För på Falkenbergs IP slog hemmalaget till med en dunderskräll och vann mot serieledarna.

Mål efter fem minuter

Redan efter fem minuter slog 18-årige Gustaf Nilsson, som blott gjorde sin andra match från start, till för Falkenberg efter en frispark.

IFK Göteborg tryckte på för kvittering, i den andra halvleken var det så när spel mot ett mål och totalt 17–8 i avslut till Blåvitt. Men trots många chanser att kvittera, framför allt för Gustav Engvall, ville bollen inte in – mycket tack vare en storspelande Otto Martler i Falkenbergmålet.

– Det känns fantastiskt roligt, vi har gått lite risigt ett tag så det var skönt att få vinna igen, säger Martler till C More.

"Blir alltid frågor när Göteborg inte vinner"

För IFK Göteborg var det den första allsvenska matchen utan Lasse Vibe, och den första förlusten på 104 dagar. Men tränaren Jörgen Lennartsson ville inte prata om brist på fokus hos sina spelare.

– Det blir alltid frågor när Göteborg inte vinner, men vi kan inte tänka på vad det uppstår för frågor i media. Det är sånt som kan hända i fotboll. Vi har ett konstant tryck hela matchen men det är kvalitén i de avslutningslägen vi kommer till som inte är tillräckligt hög, säger han till C More.