Flávio bjöd MFF på segermål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-24

Jättetavla utanför eget straffområde

Alex Millers sköna start i AIK fick ett abrupt slut mot Malmö FF.

Ett blekt AIK spelades ut av MFF och bjöd hemmalaget på segern efter en stor tavla av Flávio vid Agon Mehmetis segermål.

– Det är ingen tvekan om Malmö bättre än oss, säger AIK:s Per Karlsson.

Malmö FF

Det återstod bara fyra minuter till halvtid och en välbehövlig vila för AIK som pressats hårt av Malmö FF under den första halvleken. Då kom en hög luftboll mot Flávio ute vid hörnflaggan på AIK:s planhalva.

Nonchalant miss

Brassen såg nonchalant ut och missade totalt i nedtagningen. Istället bröstade 23-åringen fram bollen mot eget straffområde där Jimmy Durmaz blev helt fri. MFF-spelaren tackade för passningen och serverade Agon Mehmeti som kunde stöta in 1-0 till hemmalaget.

Målet blev matchens enda vilket inte är riktigt rättvisande sett till matchbilden. AIK var rejält bleka och blev utspelade av MFF.

Kan hamna under strecket

Tränaren Alex Miller bänkade lagkapten Daniel Tjernström i matchen och bytte ut nyförvärvet Adomir Catovic redan efter 40 minuter. Men inget gav resultat för AIK vars chanser var enkelt räknade i matchen.

– Det är ingen tvekan om Malmö bättre än oss. Vi har ingen press på bollhållaren överhuvudtaget. De får mata in bollar. Vi försvarar oss ändå hyggligt men skapar å andra sidan inga målchanser alls själva, säger AIK:s Per Karlsson till ppv.

Därmed är Alex Miller sköna start, med 2-0-segern hemma mot Malmö och avancemanget i Champions League-kvalet, över. AIK är fortsatt kvar på kvalplatsen men kan halka ner under nedflyttningsstrecket om Åtvidaberg eller Trelleborg vinner sina hängmatcher.

Malmö understryker samtidigt Skånes dominans och fortsätter sin jakt på ledande Helsingborg i den andra delen av tabellen.