Vieira matchhjälte för Juventus

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-21

Här är Udinese-Juventus minut för minut

Italienska fotbollsligans bäste utlänning fick lämna planen mållös på onsdagen.

Zlatan Ibrahimovic, som spelade hela matchen, försökte och försökte men kom aldrig riktigt till när Juventus vann med 1-0 borta mot Udinese.

Patrick Vieira vinklade på volley in matchens enda mål i slutet av den första halvleken, elegant framnickad av Alessandro Del Piero. Juventus leder efter fyra omgångar ligan på maximala tolv poäng.

Krisklubben Roma tog säsongens första trepoängare när Parma besegrades i Rom med 4-1. Francesco Totti inledde målskyttet.

90+4'

Domaren blåser för full tid.

90+1'

Candela lyfter in bollen mot Barreto som faller i duell med Cannavaro. Domaren vinkar avvärjande och Barreto grinar illa.

89'

Hemmaförsvaret rensar undan. I andravågen får Vieira ett bra läge framför De Sanctis efter ett inspel av Emerson. Nicken går klart utanför.

88'

Candela gör ner Ibrahimovic bakifrån strax utanför straffområdet. Frispark till Juventus långt nere på högerkanten.

85'

Ibrahimovic tar sig förbi Muntari till höger i straffområdet och slår ett hårt inlägg som går metern utanför De Sanctis bortre stolpe.

85'

Ibrahimovic tar sig in i straffområdet, spelar bollen över sin bevakare och avslutar högt över mål med en höger yttersida.

80'

Barreto dribblar nere vid kortlinjen till vänster i straffområdet. Juventusförsvararna får slita för att ta hand om den livlige brassen.

78'

Di Michele byts ut och ersätts av Barreto.

75'

Hörnan går fram till Vidigal som nickar. Abbiati räddar med klacken och bollen går ut till Di Michele som svagt nickar bollen högt över.

75'

Ett farligt inläggsförsök styrs ut till hörna av bortaförsvaret.

74'

Di Natale skjuter ett skott från en position strax utanför straffområdet till vänster.

Bollen rullar fram till Abbiati som enkelt tar hand om bollen.

72'

Dubbelbyte i Juventus. Alessandro Del Piero byts ut och ersätts av Marcelo Zalayeta. Pavel Nedved byts ut och ersätts av Mauro Camoranesi.

72'

Nedved går in sent i en duell med Muntari och får gult kort.

69'

Vidigal nickar hörnan utanför mål.

69'

Di Natale kommer fri och spelar bollen förbi Abbiati. Kovac hinner tillbaka och nickar undan bollen till hörna.

68'

Natali går för hårt fram och får gult kort av domare Ayroldi.

67'

Muntari slår ett inlägg från högerkanten. Rossini möter på halvvolley och skjuter ett skott som går flera meter utanför och över mål.

66'

Di Natale jonglerar i straffområdet, men förlorar bollen. Juventus rensar undan.

64'

Bertotto försöker filma sig till en straff i duell med Del Piero och får gult kort.

63'

Di Natale vandrar in i banan från vänsterkanten och söker Di Michele med en lyftning. Bollen rensas undan.

57'

Emerson tar hand om frisparken. Bollen är låg, går förbi samtliga spelare i straffområdet och smiter precis utanför De Sanctis högra stolpe.

57'

Candela gör ner Ibrahimovic någon meter utanför straffområdet till höger. Frispark till Juventus.

55'

Vieira och Di Michele går i närkamp i mittcirkeln. Di Michele får frispark och Vieira visar sin ilska mot den i hans tycke filmande motståndaren.

54'

Muntari blir liggande efter en duell med Nedved. Frispark till Udinese.

50'

Di Natale spelar fram en boll till en fri Di Michele. Domaren blåser korrekt för offside.

46'

Udinese pressar direkt framåt, men kommer inte till något farligt inspel. Juventus försvar rensar lätt undan.

46'

Christian Obodo byts ut och ersätts av Fausto Rossini.

46'

Andra halvlek är igång.

Juventus leder med 1-0 i halvtid efter ett mycket vackert mål av Patrick Vieira. Egentlige mittfältaren Manuele Blasi slog ett inlägg från sin nya högerbacksplats, Alessandro Del Piero nickade bollen snett inåt vid bortre stolpen och Vieira kunde stöta bollen i öppet mål. Udinese lät sig inte nedslås och kom tillbaka starkt mot slutet av första halvlek, men än så länge saknar man Vincenzo Iaquintas känsla för mål. Matchen är på intet sätt avgjord. Juventus kommer att få jobba hårt för att bärga tre poäng.

45+2' min

Domaren blåser av första halvlek.

45+2' min

Juventus rensar bort hörnan.

45+1' min

Muntari utmanar Kovac till vänster i straffområdet. Kovac spelar bollen till hörna.

45' min

Två minuters tilläggstid aviseras.

43' min

Abbiati tar enkelt omhand om ett högt inlägg från högerkanten.

41' min

Udinese skapar tryck. Muntari krigar på ett rinlägg, men Zambrotta kan rensa undan.

39' min

Candela utmanar Blasi långt nere på vänsterkanten. Blasi spelar ut bollen till inkast.

38' min

Ibrahimovic skjuter ett hårt skott från en position tiotalet meter utanför straffområdet. Bollen tar på Natali och De Sanctis vågar inte hålla bollan utan boxar ut.

37' min

Mål! 0-1 Patrick Vieira

Blasi slår ett inlägg från vänsterkanten till Del Piero som nickar vidare till Vieira. Fransmannen har bara att sätta foten till.

33' min

Di Michele crossar till Candela som slår ett hårt skruvat inlägg. Kovac nickar undan.

31' min

Muntari går in sent mot Emerson på offensiv planhalva. Brassen blir förgrymmad, men domaren låter spelet gå vidare.

28' min

Vidigal hittar in med ett fint inlägg från högerkanten. Bollen hamnar hos Di Michele som faller och vill ha straff. Juventus-spelarna rasar och vill få Di Michele varnad för filmning.

26' min

Cannavaro söker Del Piero med en lång, svepande boll. De Sanctis hinner först och tar hand om bollen.

24' min

Ibrahimovic skjuter frisparken i muren.

23' min

Obodo kapar Emerson och får gult kort av domare Ayroldi. Frispark till Juventus tiotalet meter utanför straffområdet.

23' min

Frisparken hittar fram till Di Natale som avslutar tiotalet meter utanför straffområdet. Skott går högt över.

22' min

Di Michele tas hårt av Emerson. Frispark till Udinese mitt på Juventus planhalva.

21' min

Ibrahimovic växelspelar med Del Piero och kommer fri ute till vänster i straffområdet. Svensken petar till bollen med vänsterfoten, kommer ur vinkeln och tappar bollen över kortlinjen.

20' min

Giampiero Pinzi byts ut och ersätts av Damiano Zenoni.

17' min

Vidigal kommer fri och och skjuter ett skott som stryker Abbiatis vänstra stolpe.

16' min

Ibrahimovic tar ner ett inspel från högerkanten och avslutar med en höger yttersida som går klart över mål.

15' min

Obodo sänker Del Piero bakifrån vid mittlinjen. Frispark till Juventus.

13' min

Del Piero söker Ibrahimovic med en boll på djupet, men De Sanctis hinner först och kan rensa undan bollen.

10' min

Udinese forecheckar hårt och domaren blåser frispark till Zambrotta ute vid hörnflaggan.

6' min

Pinzi slår ett inlägg från högerkanten. Bortaförsvaret nickar undan.

5' min

Blasi söker Ibrahmovic med ett inlägg från högerkanten. Udineses backlinje rensar undan.

5' min

Del Piero skjuter frisparken i muren.

4' min

Muntari gör ner Vieira några meter utanför straffområdet. Frispark till Juventus.

3' min

Udineses backlinje söker anfallet med en lång boll. Kovac rensar undan till inkast.