Ny förlust för fjolårstrean Vittsjö

Publicerad 2020-07-25

Vittsjö GIK:s kris fortsätter.

Laget föll mot Eskilstuna United med 1–3 och har ännu inte vunnit en match i årets damallsvenska.

– Det som gick stolpe in i fjol går stolpe ut i år, säger Vittsjös Clara Markstedt.

United i sin tur studsade i och med vinsten tillbaka efter uddamålsförlusten (0–1) borta mot topplaget Linköping. Därmed klättrar Eskilstunalaget till femte plats i den damallsvenska tabellen.

Men för Vittsjö är det desto tyngre. Förlusten var lagets fjärde för säsongen och lagets hittills enda poäng kom i 3–3-mötet med Kristianstads DFF i inledningen av juli.

Fortsatt skadedrabbat

Vittsjö, som inför säsongen var ett tippat topplag, hamnade i underläge efter mål av hemmalagets Loreta Kullashi (hennes sjätte mål för säsongen) kunde dock kvittera genom Ebba Wieder innan den första halvleken var färdigspelad. Michelle De Jongh slog en tunnel på en Eskilstunaförsvarare och hittade in till Ebba Wieder i straffområdet som snyggt ”passade” in bollen tätt intill den främre stolpen. Hennes första i Vittsjötröjan.

Men mer än så blev det inte för jumbolaget, som haft en rad skadebekymmer (senast korsbandsskadade målvakten Sabrina D'Angelo).

I inledningen av den andra halvleken gjorde hemmalaget Eskilstuna 2–1 när Sonia Ngozi Okobi hittade det bortre hörnet med ett långskott. Och kort därefter forcerade laget också in ett 3–1-mål på hörna genom Felicia Rogic.

– Det känns ju så klart inte bra. Men vi har en väldigt tunn trupp samtidigt som vi har många skador. Det tär ju en del, säger Vittsjös anfallare Clara Markstedt.

Tär det mentalt också?

– Ja, absolut men vi har väldigt bra dynamik i gruppen och en bra lagkänsla. Det är så klart positivt. Det är bara att vi inte lyckas hålla i ledningar eller hämta upp underlägen, säger 30-åriga Markstedt och fortsätter:

– Det som gick stolpe in i fjol, går stolpe ut i år.