”Det var inte så jag hade tänkt mig”

Publicerad 2018-02-09

Mikael Ingebrigtsen visade upp sig direkt - Amin Affane bjöd på frisparksmål.

IFK Göteborg avslutade träningslägret i Spanien med att besegra Meizou Meixian Techand med 3–1.

– Frisparken var helt okej. Det var inte så jag hade tänkt mig, men det blev mål, säger Affane till C More.

IFK Göteborg

Mikael Ingebrigtsen presenterades av IFK Göteborg för några dagar sedan. 21-åringen anlände till lägret i Spanien från norska Tromsö häromdagen.

Han fick förtroendet från start mot kinesiska Meizou Meixian Techand.

Omarsson nätade efter en kvart

Efter en knapp kvart skickade nyförvärvet Mikael Ingebrigtsen iväg en fin passning till Emil Salomonsson som hade sprungit sig ren på högerkanten. Han skickade in bollen lågt och Elias Omarsson tryckte in 1–0 från nära håll.

Tio minuter senare gjorde Amin Affane ett frisparksmål. Han skruvade bollen över muren och in lågt vid ena hörnet.

– Den var helt okej. Det var inte så jag hade tänkt mig, men det blev mål. Frisparkar är något jag tränar på ofta. Har man bra frisparkar är det lätt att få enkla poäng. Det är viktigt att lägga ner tid och träna på det, säger Affane.

Först mål - sen rött kort

Tre minuter senare reducerade Luis Muriqui för det kinesiska laget. Han stötte in ett inlägg från vänster.

Billy Nordström, som kom in i halvtid, blev siste målskytt. Omarsson gav Nordström öppet mål och ytterbacken styrde in 3–1.

Muriqui drog på sig två gula kort - efter en situation - och blev utvisad. Blåvitt avslutade elva mot tio.

IFK Göteborg gjorde massor med byten i andra halvlek, men laget skapade flera målchanser och kunde ha gjort fler än tre mål. ”Mix” Diskerud, som är tillbaka på lån hos klubben, låg bakom ett anfall som gav talangen Jake Weisbrod ett fint läge. Men 17-åringen sköt strax utanför stolpen.

Blåvitt spelar mot Varbergs BoIS i svenska cupen.