Storseger på Olympia – "Henkes" första

Uppdaterad 2015-04-21 | Publicerad 2015-04-20

Helsingborg fortsatt obesegrade i årets allsvenska

Henrik Larsson tog ikväll sin första allsvenska seger som HIF-tränare hemma på Olympia, efter 3-1 mot Norrköping.

– Skönt att ta vår första hemmaseger, säger målskytten Robin Simovic i C More.

Lalawele Atakora blev matchhjälte med två mål – sina första för säsongen.

Helsingborg har fortfarande inte förlorat i årets allsvenska.

Och efter två inledande 0-0-matcher ser laget nu ut att ha kommit igång ordentligt.

Ikväll blev det en 3-1-seger mot Norrköping, ett resultat som samtidigt innebär ett mörkt facit för IFK.

Laget har släppt in sju mål på de senaste två matcherna (0-4 mot Elfsborg).

"Vårt spel blir pluttigt"

– Vårt spel blir för pluttigt i första halvlek. Det rättar vi till i andra, men problemet är att de hinner göra två mål och då är matchen nästan död, säger IFK-tränaren Janne Andersson i C More.

Hemmalaget tog ledningen i den 39:e minuten när Lalawele Atakora tog sig in i straffområdet och pricksköt in bollen vid bortre stolpen.

Målet var hans första allsvenska mål för säsongen.

– Jag är så glad för det här målet. Känns bra att ta ansvar, säger Atakora.

Simovic hittade målet

Den andra halvleken hann bara blir en minut gammal innan den långe Robin Simovic satte 2-0 till HIF.

Målet var 23-åringens första i HIF-tröjan sedan 2013, då han gjorde succé under sina första månader i högstaligan.

– Jätteskönt såklart. Det var ett tag sedan. Skönt att ta vår första hemmaseger och att få göra mål, säger han.

– Nu är det bara att bygga och jobba framåt.

Fem minuter senare blev Atakora tvåmålsskytt när han utökade sedan till 3-0.

Norrköping putsade siffrorna till 3-1 när Emir Kujovic reducerade i slutminuterna.