Missade allsvenskan i den 93:e minuten

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-10-26

Dramatiken lever efter Falkenbergs kollaps

Degerfors. Ett straffmål i slutsekunderna hade tagit Falkenberg till allsvenskan – men Danny Ervik missade.

Nu måste hallänningarna hålla tummarna framför tv:n i morgon kväll.

– Jag är besviken och vet inte ens om jag ska titta, säger Ervik.

Hade Degerfors vunnit skulle hoppet om allsvenskt kval levt. Hade Falkenberg vunnit vore biljetten till allsvenskan säkrad.

Så när toppmötet i superettans näst sista omgång rullade i gång på ett regndränkt Stora Valla var lagen eniga: kryss var inte att föredra.

Sedan följde den underligaste match som spelats i årets serie. Degerfors sköt två gånger i ribban innan Falkenberg satte 0–1 genom Per Frick. Degerfors var nära att kvittera i början av andra halvlek, men spelet vände och Victor Sköld sköt 0–2.

Med en man mindre på planen forcerade sedan Degerfors in 1–2 och kvitterade med fem minuter kvar, båda målen av Alexander Andersson.

Fick straff

Slut?

Åh nej.

Falkenberg fick straff i den sista minuten. Mål hade betytt avancemang, men ordinarie skytten Sköld var skadad så backen Danny Ervik klev fram.

Han placerade bollen lågt till vänster, men Degerfors målvakt August Strömberg kastade sig dit och räddade.

Krysset gör att Degerfors är borta från tankar på allsvenskan. Falkenberg får sätta sig framför tv:n i dag och hoppas att Sundsvall eller Örebro tappar poäng så att sista omgången blir betydelselös.

”Vet inte hur jag gör”

Men hallänningarna ska inte se dramat tillsammans.

– Det har vi inte gjort innan och ska inte göra det nu heller. Man får se den hemma om man vill. Jag vet inte hur jag själv gör, jag tänker mest på matchen nyss, säger Danny Ervik.

Vad rörde sig i skallen strax innan du slog straffen?

– När jag gick upp tänkte jag bara "nu sätter jag den". Därför är jag besviken nu, det får man väl lov att vara? I morgon kanske det släpper.