Rosengård tog sjätte raka segern

Publicerad 2016-05-21

Rosengård visar fortsatt mästarklass – och tar tillbaka serieledningen från Linköping.

Dagens sjätte raka seger innebär att man inte förlorat i allsvenskan på tio månader.

Inget verkar kunna rubba Rosengård – eller Linköping – den här säsongen.

Linköping vann sin sjätte raka match redan i torsdags, och i dag visade Rosengård att man inte tänkte släppa iväg utmanaren, utan tog en 2-1-seger borta mot Göteborg.

Tog tidig ledning

Ella Masar gav gästerna ledningen redan i den fjärde minuten och Natasa Andonova såg strax därefter till att Rosengård, som var helt överlägsna i den första halvleken, kunde gå till halvtidsvila med en 2-0-ledning.

Göteborg reducerade när landslagsanfallaren Pauline Hammarlund avlossade ett skott från snäv vinkel med 20 minuter kvar, men närmare än så kom hemmalaget inte.

Förlorade senast för tio månader sedan

Rosengård har nu tagit maximala 18 poäng, gjort 21 mål och släppt in tre, i inledningen av allsvenskan.

Det är bara Linköping som kan matcha laget – och de båda möts i en tidig seriefinal i nästa omgång.

Linköping är också det lag som Rosengård senast förlorade mot i allsvenskan. Guldutmanaren vann med 2-1 hemma den 22 juli, nästan på dagen tio månader sedan i dag.

Just nu ligger trean i tabellen, fjolårstvåan Eskilstuna, på nio poäng – hälften så många som de båda topplagen men med matchen mindre spelad.

Djurgården vann hemma mot Mallbacken med 2-1. Målskytt i Mallbacken var precis som i hennes comback i allsvenskan senast, inhoppande Antonia Göransson. Madeleine Stegius och Carolina Mendes gjorde Djurgårdens mål.