Publicerad 2022-05-19

Halmstad är ny serieledare i superettan.

Borta mot Öster kom sjätte raka seger när man vann med 4–1.

– Nu är vi i topp där vi vill vara, säger Viliam Dahlström till Discovery Plus.

Halmstad är en av årets stora favoriter till att vinna superettan. Och just nu lever de upp till förväntningarna för borta mot Öster i kväll kom Bollklubbens sjätte raka seger.

HBK fick den bästa starten när Joseph Baffo satte en straff efter 22 minuter. Men hemmalaget skulle komma tillbaka när Jesper Westermark chippade in 1–1.

– Extremt kylig. Fan vad duktig jag är där, säger han till Discovery plus och fortsätter:

– Jag snubblar nästan in i chippen, så lite flax faktisk.

Men det här var Halmstads match. Efter 66 minuter kunde Viliam Dahlström damma in sitt första mål i HBK-tröjan sedan flytten från Degerfors.

13 minuter senare kunde veteranen Mikael Boman skicka in 3–1 och Halmstad vann till slut med 4–1.

I och med att Brage bara fick 0–0 hemma mot Dalkurd så är Halmstad nu ny serieledare.

– Det är en otroligt skön bortavinst, nu är vi i topp där vi vill vara. Skönt också att hitta nätet, säger Viliam Dahlström till Discovery Plus.