Pressat Real Madrid kan dryga ut ledningen

Publicerad 2017-04-02

Real Madrid pressades av Alaves.

Men en blixtrande avslutning fixade tre poäng för ligaledaren.

Mötet med Alaves var på förhand en promenad i parken för Real Madrid, och i den 31:a minuten slog Benzema kort genomskärare till Carvajal som svarade med att snett inåt bakåt servera just Benzema som störtande mot mål kunde trycka in 1–0 till Real Madrid.

Då kändes det som att hemmalaget skulle vinna precis så enkelt som de flesta trott.

Men efter det målet lyckades Alaves hålla tätt och i början på den andra halvleken hade de blåvita ett bra läge att kvittera, men nickskarven gick strax över.

Men det var inte Alaves enda farliga målchans. Efter en timme var man återigen mycket nära att kvittera, men den här gången smet Edgar Méndez skott precis förbi två spelare som kastade sig för att styra bollen och sedan strax utanför stolpen.

Sena mål

Real Madrid skapade givetvis också del chanser och i den 85:e minuten hittade Cristiano Ronaldo fram till Isco som tog med sig bollen i steget avancerade och dunkade upp bollen i det närmaste krysset. Stenhårt och vackert över huvudet på målvakten.

Tre minuter efter 2–0-målet drog Gareth Bale en frispark i ribban. Nacho vräkte sig dock fram och fick pannan på bollen, och 3–0 var givetvis spiken i kistan.

Real Madrid leder nu ligan, fem poäng före Barcelona som dock möter Granada på bortaplan under söndagskvällen.