Publicerad 2016-01-30

26:e matchen utan förlust – jagar klubbrekordet på 28 matcher

En tidig käftsmäll.

Men Lionel Messi och Luis Suarez ordnade en vändning före halvtid.

Barcelona vann seriefinalen mot Atlético Madrid och leder La Liga med tre poäng.

Barcelona har inte förlorat en match sedan 1-2 borta mot Sevilla den 3 oktober. Inför seriefinalen mot Atlético Madrid hade man 25 matcher utan nederlag.

I den tionde minuten åkte ”Barça” på en käftsmäll. Saul Niguez spelade in bollen till Koke som mitt i straffområdet, helt omarkerad, sköt in 1-0.

Två mål inom tio minuter

Men Barcelona hade inga problem att resa sig.

I den 30:e minuten kom kvitteringen.

Barcelona tog sig runt på vänsterkanten och Jordi Alba passade fint in till Lionel Messi som tryckte in 1-1 vid första stolpen.

I den 38:e minuten sköt Luis Suarez in 2-1 från nära håll.

Två röda kort

Strax före halvtid fick Filipe Luis rött kort efter att ha träffat Messi med dobbarna.

I andra halvlek jagade Atlético en kvittering men fick det otroligt tufft efter att Diego Godin dragit på sig sitt andra gula kort och visats ut.

Trots två färre spelare på planen lyckades Atlético Madrid skapa chanser mot Barcelona, men hemmalaget höll undan och vann med 2-1.

Barcelona leder La Liga på 51 poäng, tre fler än tvåan Atlético.

Barcelona har 26 matcher utan förlust – varav 21 är vinster. Klubbrekordet är 28 matcher utan nederlag.