Häcken krossade Mjällby med 6-0

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-03

Peter Gerhardsson mest nöjd med försvarsspelet

1-0, 2-0, 3-0, 4-0... Det spelade ingen roll hur stor ledningen var – Häcken fortsatte skapa nya målchanser mot Mjällby. Hemmalaget vann till slut med 6-0.

– Vi vann bollen i rätt lägen, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till Canal Plus.

Det var aldrig något snack om saken.

Redan från start var hemmalaget klart piggare och satte ledningsmålet redan i åttonde matchminuten. Sedan rullade det på...

1-0: Mathias Ranegie vände runt och sköt och Mattias Asper räddade i Mjällbymålet. John Chibuike hann dock fram på returen och stötte in första målet.

– Jag försökte bara sträcka ut benet, säger Chibuike till Canal Plus.

2-0: Drygt tio minter senare var det dags igen. Chibuike lyfte in bollen till René Makundele som nickade in tvåan.

3-0: Strax innan paus kom ytterligare en fullträff. Asper var långt ute samtidigt som Kari Arkivou fick till ett kanonskott.

– Ja, det var väldigt snyggt. Bollen kom utanför boxen... Jag fick perfekt träff, säger Arkivou till Canal Plus.

Tränaren hyllade försvaret

Efter halvtidsvilan fortsatte Häcken att pressa på.

4-0: I 59:e matchminuten var det dags för Ranegie, som varit inblandad i det mesta på på planen, att blir målskytt själv. 4-0-målet var skyttekungens 13:e fullträff den här säsongen.

5-0: Med 20 minuter kvar fick Chibuike bollen i farten från Makondele. Chibuike dribblade sig förbi försvararen och lurade bort Asper totalt.

6-0: Kort därefter nickade inhopparen Peter Nyström in sexan. Hans första mål den här säsongen.

Trots den imponerande effektiviteten framåt valde Häckens tränare att hylla försvaret.

– Jag är mest nöjd med vårt försvarsspel och vårt gedigna jobb. Det gör att vi får omställningar, säger Peter Gerhardsson till Canal Plus.

Mjällbys målvakt Mattias Asper hade totalt motsatta känslor när det gällde sitt lag.

– Det känns förjäkligt. Vi gav upp matchen och hela laget spelade under all kritik, säger Asper.

Er försvarsspel?

– Det fungerar inte alls. Vi har släppt in en massa mål senaste tiden och jobbar inte för varandra.