Storseger för Juventus – men Zlatan utbytt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-02-27

Superstjärnan synades av Lagerbäck

Tvåmålsskytt. Alessandro del Piero har tvingats utstå frän kritik för sin säsong hittills i Juventus. I går tystade han många av kritikerna genom att göra två mål i segermatchen mot Siena.

Klara 3–0 hemma mot Siena i Serie A.

Juventus kom snabbt över förlusten mot Real Madrid i Champions League.

Zlatan Ibrahimovic form är mer tveksam.

Inför ögonen på förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson gick Zlatan mållös av planen i 67:e minuten, utbytt mot Ruben Olivera.

Fyra minuter innan dess hade Alessandro Del Piero, veteranen och ikonen bland Juvefansen, slagit in 3–0 på straff, säkrat segern och en personlig succé.

Det var hans andra mål i matchen.

Det första var en läckerbit med klacken i första halvlek. Prestationer som naturligtvis ytterligare stärkte hans ställning i kampen om anfallsplatserna.

Del Piero, Zlatan och Marcelo Zalayeta var de offensiva krafterna från start den här gången. Fransmannen David Trezeguet saknades, ännu inte fullt frisk från förkylningen som stoppade honom från spel mot Real Madrid i Champions League i tisdags.

Juventus dominerade stor på Delle Alpi och Del Piero, i en fri roll, var delaktig i det mesta framåt.

Brasilianaren Emerson sköt 2–0 efter 50 minuter.

Zlatan hade bara ett riktigt vasst läge. Kort före halvtid bröstade han ned en boll, men vänsterskottet smet precis utanför. Zlatan hade svårt att komma loss, men fick som vanligt ta mycket stryk.

Juventus delar serieledningen med Milan som i söndagskvällens Milanoderby bröts Inters 40 matcher långa svit utan förlust. Brasilianaren Kaka avgjorde på San Siro med matchens enda mål med dryga kvarten kvar.

Bottenmötet mellan Lazio och Parma slutade 2–0 och Tomas Brolins och Jesper Blomqvists gamla klubb ligger fortsatt risigt till. Förmodligen satt torsdagens 120 minuter i Uefacupen (Parma vidare efter straffar) mot Stuttgart i benen.

Jumbon Atalanta klarade 3–3 på Sardinen mot hemmastarka Cagliari tack vare en kvittering på straff i slutminuten av Marcolini.

Lecce och Reggina vann sina hemmamatcher mot Messina respektive Chievo med 1–0.

Bologna och Livorno spelade 0–0.

Nykomlingen Palermo fortsätter att övertyga. Slog Roma hemma med 2–0 och jagar vidare efter en Uefacupplats.