Juventus vände mot Milan – rycker iväg

Publicerad 2016-04-09

Milan såg ut att kunna hedra Cesare Maldini med en seger mot serieledarna.

Men Juventus vägrar tappa poäng och vände stormötet till seger med 2-1.

Det var vackra scener inför avspark på San Siro när hemmapubliken hyllade avlidna legendaren Cesare Maldini. En minuts stående applåder och en stor hyllningsbanderoll med budskapet Eterno Rossonero (Evig Rossoneri) ramade in hyllningsbilderna på storbildsskärmen.

Och kanske var det energin och viljan att vinna efter den hyllningen som präglade matchens inledning. Milan tog tag i matchen direkt och när Alex nickade in 1-0 på hörna i den 18:e minuten var det rättvist.

Supersviten lever

Men Juventus, som bara tappat två poäng i Serie A sedan den 28 oktober, skulle resa sig. Mario Mandzukic kvitterade i den 27:e minuten och Paul Pogba bröstade ner en hörna och tryckte dit 2-1 i den 65:e minuten, det matchavgörande målet.

Segern tar Juventus upp på 76 poäng och sätter press på Napoli som tar emot Hellas Verona i morgon. I nuläget är avståndet topplagen emellan nio poäng.