Rosengård tappade poäng i guldstriden

Jubel i Linköping (arkivbild).

Rosengård, utan skadade Lotta Schelin, lyckades inte få hål på Vittsjö.

Då tog Linköping chansen att ta över serieledningen – med en match mindre spelad än huvudkonkurrenten.

Lotta Schelin har sedan debuten i Rosengård räddat poäng till sin nya klubb vid två tillfällen. Men på en träning i lördags skadade anfallaren foten och saknades därför i söndagens bortamöte med Vittsjö.

Samtidigt som Schelin saknades för Rosengård var det en annan anfallare som var tillbaka i spel. Gaëlle Enganamouit, som skadade knät i våras, inledde på bänken men kom in med tjugo minuter kvar att spela i ett försök att forcera in ett mål.

Men trots ett stort övertag i chanser lyckades inte Malmöklubben få hål på hemmalaget, och efter 0–0 är det nu fördel Linköping i tabellen.

Besegrade Kristianstad

Linköping hade nämligen inga problem med bottenlaget Kristianstad som man hemmaslog med 2–0 efter mål av Stina Blackstenius och Kristine Minde. Därmed är Linköping ny serieledare, med en poäng mer – och en match mindre spelad – än Rosengård.

Piteå lyckades till slut får med sig tre poäng från mötet med tabelljumbon Umeå, men det dröjde till den 88:e minuten innan nollan spräcktes genom Felicia Karlsson.

Djurgården fortsätter att visa bra form. Mot Göteborg kom ännu en tung seger för nykomlingen som tog ledningen med 2–0 innan Pauline Hammarlund reducerade till 2–1.

Även seriens andra nykomling Kvarnsveden, som i förra omgången snodde en poäng från Eskilstuna, tog på söndagen en ny skalp: 2–1-seger på bortaplan mot Örebro. Resultatet innebär att lagen byter plats i tabellen, Örebro nu på en niondeplats.