Borussia Dortmund stängde av Pierre-Emerick Aubameyang i veckan.

Därmed missade anfallaren Champions League-mötet med Sporting Lissabon.

I dag tog han revansch med tre mål på 27 minuter.

Tanken var att Pierre-Emerick Aubameyang skulle spelat veckans match mot Sporting Lissabon i Champions League. Tröjan hängde klar i omklädningsrummet, men han petades överraskande från truppen.

Klubben ville inte avslöja orsaken till petningen. Men enligt Bild fick han inte spela matchen eftersom han hade vaknat upp i Milano dagen före match. Klubben har som policy att man ska befinna sig i Dortmund eller Tyskland dagen före match.

Ekdal hoppade in

Mot Hamburg var Aubameyang tillbaka i startelvan. Och det med besked.

Det tog bara fyra minuter innan anfallaren hade stänkt in 1-0 till Dortmund. I 23:e minuten utökade han till 2-0 och fyra minuter senare fullbordade han sitt hattrick med 3-0-målet.

I den 48:e minuten tryckte Aubameyang in sitt fjärde mål i matchen.

Albin Ekdal satt på bänken för Hamburg, men ersatte försvararen Cleber efter en halvtimme.

Dortmund vann till slut med 5-2.

Oavgjort för Bayern

Bayern München tappade poäng hemma mot Hoffenheim.

Tabellfyran tog ledningen med 1-0 genom Kerem Demirbay i den 16:e minuten. Bayern kvitterade en dryg kvart senare. Hemmalaget jagade sedan febrilt ett segermål, men fick inte hål på Hoffenheim i andra halvlek.