VM-stjärnorna räddade Bayern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-20

Müllers succé fortsätter

Thomas Müller presenterade sig för den breda fotbollspubliken under Tysklands VM-äventyr i somras.

Väl hemma i Bundesliga fortsätter 20-åringen att hitta nätet och ordnade ledningsmålet mot Wolfsburg.

Bastian Schweinsteiger räddade sedan hem segern med sitt 2-1 på övertid.

Bayern München var på väg mot en poängförlust i premiärmatchen mot Wolfsburg. När klockan tickade över 90 minuter var ställningen 1-1 efter att skyttekungen Edin Dzeko kvitterat Bayerns tidiga ledningsmål med en kraftfull nick efter en hörna.

”Gör inte mål så ofta”

Då fick Franck Ribery bollen på vänsterkanten och måttade ett inlägg. Bollen seglade över hela försvaret och damp ner vid den bortre stolpen där tyske landslagsmannen Bastian Schweinsteiger dök upp och stötte in bollen intill den stolpen.

– Det är inte min huvuduppgift att göra mål i matcher och jag gör det inte speciellt ofta, men det var skönt att få till ett avgörande, säger Schweinsteiger enligt TT.

Vackert mål av 20-åringen

En skön start för Bayern München och en skön start för VM:s skyttekung Thomas Müller. 20-åringen visade att han konserverat formen från mästerskapet i Sydafrika när han med en vacker vänstervolley gav Bayern ledningen redan efter nio minuter.

Anfallaren tog emot höjdboll och drog sedan in skottet vid den bortre stolpen innan bollen nuddat marken.