Halmstad besegrade Kalmar med 3–0.

Halmstads BK spelar allsvensk fotboll 2024.

Det står klart efter 3–0-segern hemma mot Kalmar.

Halmstad har under hösten varit inblandade i den jämna bottenstriden.

Nu kan man andas ut då det allsvenska kontraktet är säkrat. Segern mot Kalmar hemma på Örjans vall säkrade den saken.

Halmstads Naeem Mohammed, 26, blev den stora segerorganisatören.

Från egen planhalva

I den första halvleken placerade han in 1–0-målet och i inledningen på den andra halvleken slog han till igen.

Kalmars Lars Saetra slarvade på offensiv planhalva. Mohammed snodde åt sig bollen och löpte hela vägen från egen planhalva innan han satte dit 2–0.

I den 61:a minuten styrde Viktor Granath också in 3–0 – vilket blev slutresultatet.

– Vårt mål har varit att klara kontraktet och nu har vi gjort det. Nu kan vi slappna av lite men ändå träna på fullt ut och ta en sista ”trea”, säger Granath i Discovery.

I sista omgången ställs Halmstad mot Hammarby på bortaplan. Kalmar tar i sin tur emot Djurgården.

Halmstads Naeem Mohammed jublar efter 1-0.