Det kan man tacka Matilda Vinberg för.

– Det är alltid roligt att göra mål, säger hon efter Bajens seger.

Det är jämnt i det damallsvenska toppstriden.

Inför Hammarbys match mot Uppsala skiljde det endast tre poäng mellan serieledarna Bajen och Piteå på fjärdeplatsen.

Matilda Vinberg såg till att försprånget utökades, i alla fall tillfälligt, då hon blev matchhjälte i 2–0-segern.

Efter 19 minuter skickade Jonna Andersson in ett precist inlägg som Vinberg nickade i mål.

– Det är alltid roligt att få göra mål, så när läget ges vill man sätta dit den, säger hon i Viaplay.

Hyllar lagkamraten

Hon passade sedan på att hylla sin framspelare.

– Vi vet att Jonna har en fanatiskt fin vänsterfot. Så när hon skapar yta och tid så vet jag att den ska slås in, då är det bara att tajma och springa på rätt yta.

I den andra halvleken fastställde Vilde Hasund slutresultatet när hon placerade in 2–0.

Hammarby leder damallsvenskan tre poäng före tvåan Häcken. Hisingslaget har dock chansen att komma ikapp på måndag då man gästar Norrköping.

– Det är otroligt spännande (i toppstriden). Det är så det ska vara. Otroligt skönt att vi inledde omgången med tre poäng, säger Jonna Andersson.

Djurgården hade inga problem med jumbon Kalmar.

Hemma på Stadion vann man med klara 4–0 efter bland annat två mål av Tilde Lindwall. Man lämnar därmed bottenskiktet och man har nu åtta poäng ner till negativ kvalplats.

Kif Örebro slog Piteå på hemmaplan. Matchen såg länge ut att bli mållös men i slutminuterna avgjorde Ida Björnberg för hemmalaget. Ett tungt poängtapp för tabellfyran Piteå.

Tabelltrean Linköping åkte på en tung smäll i toppstriden.

Borta mot Vittsjö blev det förlust med 2–1. Sarah Stratigakis gjorde det avgörande målet för hemmalaget.