Hammarby vann sista träningsmatchen – efter svenskens tabbe

Publicerad 2023-02-11

Sista träningsmatchen innan tävlingssäsongen drar igång slutade med seger för Hammarby.

Marti Cifuentes ställde upp med en stark elva, när laget besegrade norska Stabæk med 1–0 – efter Isak Petterssons bjudning.

Hammarby avslutade träningslägret i Marbella, Spanien, med att besegra Stabæk.

Martin Cifuentes ställde upp med i stort sett starkast möjliga lag – men spelet imponerade inte.

Startelvan:

Dovin - Nilsson, Kurtulus, Fenger, Pinas - Sadiku, Hammar, Besara - Djukanovic, Mikkelsen, Saidi

Sömnpiller

Den första halvleken bjöd varken på fart eller fläkt. I vad som mest kan beskrivas som ett sömnpiller var Staebek närmast ledningsmålet. Dovin kom på mellanhand och höll på ställa till det efter 30 minuter. Men Pinas räddade upp situationen med en perfekt tajmad glidtackling.

Till den andra halvleken agerade Cifuentes. August Mikkelsen fick kliva av och in kom det alldra senaste nyförvärvet – Tesfaldet Tekie.

Och bara minuter in i halvleken tog Hammarby ledningen genom Nahir Besara. En frispark från en snäv vinkel letade sig hela vägen in i mål. Mycket trafik framför mål störde Isak Pettersson (tidigare i IFK Norrköping) så pass mycket att han missade att boxa ut bollen.

Brage väntar

Isak Pettersson byttes senare ut.

Med ledningen i hamn kunde Hammarby hålla undan utan större besvär. Staebek bytte i princip ut hela elvan och hittade inte rytmen i spelet. Besara var en stolpträff ifrån att göra 2–0 men några fler mål blev det inte. Även om Bajen var nära flera gånger om. 1–0 blev slutresultatet.

Hammarby inleder tävlingssäsongen med att ta emot Brage i svenska cupen den 19 februari.