AIK har kopplat greppet

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-09-14

Obolo och Flavio målskyttar borta mot Häcken

På två glödheta minuter kopplade AIK greppet om Häcken – och toppstriden i allsvenskan.

Antonio Flavio och Ivan Obolo såg till att fixa tre poäng för Solnalaget.

– Vi möter ett bra lag, men vi är bättre, säger AIK-tränaren Mikael Stahre.

AIK Fotboll

Häcken inledde mötet på Rambergsvallen starkast. Ytterbacken Marcus Jarlegren hade till exempel ett skott som tog i stolpen, i ryggen på AIK-målvakten Daniel Örlund, i stolpen igen – och ut.

Sjuk Bojan spelar inte

Men mitt i Häckens press stack AIK upp. Brassen Antonio Flavio fixade 1–0 i den 27:e minuten och kort därefter – i den 29:e minuten, för att vara exakt – nickade Ivan Obolo in 2–0-målet. Inlägget kom från Martin Kayongo-Mutumba och Obolo skarvade in bollen i burgaveln.

– Vi tar vara på våra chanser, konstaterar AIK-tränaren Mikael Stahre för ppv.

Häcken hade sedan en jättechans att reducera, när man fick frispark efter ett hemåtspel av AIK:s Markus Jonsson. Paulinho sköt frisparken från bara fem meter, men i ryggen på en AIK-spelare.

”Okej insats”

Häcken fortsatte att skapa chanser i andra halvlek, men AIK höll undan – med både tur och skicklighet.

– Spelmässigt gör vi en helt okej insats. Men vi får inte dit bollen. Och vi har lägen i både första och andra halvleken, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Därmed är AIK tillbaka i tabelltoppen, en poäng före IFK Göteborg på andraplatsen.