Tog ledningen sekunder efter 'Bajens' jättechanser

Hammarby hade två jättelägen att ta ledningen i derbyt.

34 sekunder senare hade Djurgården gjort 1-0.

– Det var dåligt, säger en irriterad Nanne Bergstrand.

Nanne Bergstrand.

Det gick inte att klaga på stämningen i Stockholmsderbyt. Båda lagens fans bjöd på ett mäktigt tifo och ljudnivån i den första halvleken var på topp.

Efter 25 minuter var Hammarby centimetrar från att ta ledningen. Kennedy Bakircioglü lyfte bollen i ribban och returen gick ut till Linus Hallenius som fick öppet mål.

Jesper Arvidsson kastade sig för att täcka och fick en tåspets på bollen. Djurgården kunde sedan kontra och hittade med ett inlägg in till omarkerade Sam Johnson i boxen. Nyförvärvet från division I gjorde inget misstag och gav Djurgården ledningen i derbyt.

– Jag är så glad att göra mitt första mål. Jag jobbar hårt och tränaren säger att jag ska vara i boxen för att ta tillvara på motståndarnas misstag. Jag var där och avslutade, säger han till C More.

Nanne ilsken

Nanne Bergstrand var rejält irriterad när Djurgården tog ledningen, dels för att att Mats Solheim inte släpptes in på planen igen efter skada och dels på grund av försvarsspelet.

– Det är en kombination av bägge saker. Det var dåligt att vi inte blev insläppta här, sedan släpper vi in ett alldeles för billigt mål, det måste vi kunna försvara oss på, säger tränaren till C More.

Efter paus fick Hammarby dock jubla. Bollen gick till Bakircioglü i utkanten av straffområdet och anfallaren placerade snyggt in kvitteringen i bortre. Bara minuter senare var vändningen ett faktum efter att Nahir Besara klackat in 2-1.