”Henke” målskytt förgäves

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-12

Larssons 1-2 räckte inte för blekt Barcelona

Henrik Larsson gjorde en omvänd Zlatan när han inte fick chansen från start men istället kom in och gjorde mål.

Larsson bytte av Giuly i den 64:e minuten och åtta minuter senare hade han reducerat Osasunas 2-0-ledning.

Det hjälpte dock inte, Osasuna höll undan till 2-1.

1-0 till Osasuna kom redan i den 19:e minuten genom Valdo efter att Valdes tappat en frispark. Bara för Valdo att peta in bollen i öppet mål.

Barcelona stod inte alls att känna igen i första halvlek och knappast heller i den andra där hemmalaget ökade på till 2-0.

Savo Milosevic föll i straffområdet och domaren blåste för straff samtidigt som han gav Edmilson sitt andra gula kort. Ett minst sagt tveksamt domslut.

Det brydde sig inte Patxi Puña om utan satte straffen.

Motta utvisad

Barcelonas tränare Frank Rijkaard var tvungen att göra något och svaret blev att slänga in Henrik Larsson och ta ut Giuly.

Svensken fick omgående chansen när Ronaldinho, som annars var tämligen osynlig, hittade Larsson med en magnifik djupledsboll. Men fri med Ricardo sköt Högaborgs-Henke svagt utanför.

Revanschen kom fyra minuter senare när Larsson sprang på en ny boll i djupled från Ronaldinho och iskallt lyfte in 2-1 med vänstern.

Men det räckte inte.

Osasuna vann med 2-1 sedan Tiago Motta sparkat ned Webo i den 93:e minuten och fått lagets andra utvisning.