Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-04-19

Hammarby är herren på Stockholms täppa.

Två mål av Alex säkrade ”Bajens” fjärde (!) raka derbyseger.

– Derbyna är perfekta för mig, säger brassen till Sportbladet.

Krisrubriker låg nära till hands efter Hammarbys två första matcher i allsvenskan. Först blev man stundtals utspelat av nykomlingen Östersund i hemmapremiären (matchen slutade 1-1) och därefter förlorade man stort (1-4) borta mot Elfsborg.

Men vändningen tycks ha kommit.

”Bajen” tog i kväll sin andra raka seger.

Och det var inte bara en vanlig trepoängare – utan en derbyseger, den tredje under vårkanten och fjärde raka totalt.

Målfest

Alexssander Medeiros de Azeredo – eller ”Alex”, som han kallas – slog till med två mål redan i den första halvleken. I den 12:e minuten klippte han till direkt på Erik Israelssons framspelning och strax före paus, efter att Sam Johnson kvitterat till 1-1, var det dags igen.

– Derbyna är perfekta för mig, säger Alex till Sportbladet.

Han firade genom att springa fram till tv-kameran och göra gester. Något delar av Djurgårds-fansen uppfattade som ett hån. Men så var inte fallet.

– Jag firade in i den för min pappa och kompis. De fyller år i morgon, säger Alex.

”Bra känsla”

Brassen är nu uppe på tre gjorde mål.

Men han toppar inte den interna skytteligan.

Det gör mittfältaren (!) Erik Israelsson.

I den 62:a minuten höll han sig framme på en ribbretur från Arnór Smárason och satte slutresultatet, 3-1. Hans fjärde mål för säsongen.

– Det är tre tunga poäng. Vi gör en bra match och vinner rättvist. Jag hoppas att vi har hittat rätt nu. Vi har en bra känsla så jag hoppas vi kan bygga vidare på det här nu. Vi tror på oss själva och jag tror vi bara kommer bli bättre och bättre, säger Israelsson i C More.

Efter matchen hyllas segerduon av tränare Nanne Bergstrand.

– Erik och Alex har ett bra samarbete och är kloka spelare båda två, säger han.