Milans 18-åring håller liv i Serie A-toppen

Han är bara 18 år och gjorde i kväll sin blott andra start för säsongen.

Då avgjorde Milans Manuel Locatelli med ett drömmål mot Juventus.

– Jag vet ännu inte vad jag har gjort, säger spelaren till La Gazzetta dello Sport.

Allting har tytt på att Juventus inte kommer få några större svårigheter att försvara Scudetton i Italien.

Eter sju vinster av åtta möjliga hade "Den gamla damen" seglat upp på en ohotad förstaplats i Serie A och kunde i kväll ha drygat ut glappet till åtta poäng till övriga topplag.

Något som också såg ut att inträffa när Miralem Pjanićs frispark, som var menat som ett inspel, letade sig hela vägen in i nät bakom Milans målvakt Gianluigi Donnarumma.

"Tuff bedömning"

Men efter en minuts överläggning beslutade domaren Nicola Rizzoli att döma bort målet efter att Bonucci med sin sparkrörelse mot bollen i offsideposition bedömdes påverka spelet.

Reprisbilderna visade dock att mittbacken var på rätt sida av linjen och att det var lagkamraten Mehdi Benatia, som inte påverkade situationen, som var offside.

– Det fina med domarreglerna som gäller nu för tiden är att detta är en bedömningsfråga. Om domaren bedömer att det var på det viset är det inte så mycket vi kan säga om det, säger experten Martin Åslund i Viasat men tillägger också:

– Men jag tycker att det var en tuff bedömning att göra.

Magisk yttersida avgjorde

I stället för 0–1 på San Siro var det i stället hemmalaget som tog ledningen i andra halvlek.

Och detta efter en riktig drömträff från 18-årige Manuel Locatelli. I sin andra match från start i ligan smällde talangen från straffområdets utsida i den 65:e minuten upp bollen vid bortre krysset, ribba in – med yttersidan.

– Jag brukar vara lite kritisk mot försvarsspel, att man ska kunna styra undan skotten bättre. Men det här är bara ett sjukt skott först och främst, säger Martin Åslund.

"Vunnit striden – inte kriget"

Fler mål blev det inte i matchen, även om Sami Khedira var oerhört nära att kvittera i den 96:e minuten. Men tyskens långskott tippades undan med fingertopparna från Donnarumma innan den kunde gå in i krysset.

Efter slutsignalen var det en ödmjuk och förbryllad matchhjälte som mötte den italienska pressen.