Larsson med hattrick – men Dif kvitterade

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Mimmi Larsson tog en landslagsplats efter OS.

I dag visade 22-åringen varför.

Anfallaren gjorde ett hattrick mot Djurgården – men Eskilstuna United snuvades på segern i den 90:e minuten.

Mimmi Larsson räddade Mallbacken kvar i allsvenskan ifjol och gjorde sedan flytten till topplaget Eskilstuna United.

Anfallaren, som för ett år tog plats i a-landslaget för första gången, var tillbaka i landslagstruppen senast.

I dag visade 22-åringen varför när hon ökade på sin allsvenska målskörd från sju till tio mål den här säsongen.

Borta mot Djurgården höll hon sig framme hela tre gånger om, och såg länge ut att fixa segern med sitt hattrick.

Sent mål från 30 meter

Men tabellfemman och årets nykomling Djurgården fortsätter att roffa åt sig poäng.

I den 90:e minuten kom en oväntad kvittering – till 3-3 – när Michaela van den Bulk drog till med ett skott som seglade upp i krysset från 30 meter.

Stort jubel utbröt i Stockholmslaget samtidigt som Eskilstuna United tappade sin tredjeplats i tabellen.

Piteå vann nämligen sin match mot Mallbacken och passerade fjolårstvåan.