Gerard Pique utvisad – klagade på en hörna

Barcelona fick avsluta matchen mot Athletic Bilbao med tio man.

Gerard Pique blev utvisad efter att ha klagat efter ett domslut om en hörna.

– Både klantigt, onödigt och orutinerat gjort, säger Eurosports expert Matias Concha.

Bråk efter målet.

Gerard Pique försämrades Barcelonas chanser att komma ikapp Athletic Bilbao efter käftsmällen i det första mötet av spanska supercupen.

Tio minuter in i andra halvlek blev försvararen utvisad. Det var precis efter att domaren blåst en hörna för Bilbao som Pique gick fram och sa något olämpligt till en av de assisterande domarna.

Då valde huvuddomaren Carlos Velasco att visa det röda kortet.

– I mina ögon är det totalt onödigt. Både klantigt, onödigt och orutinerat gjort, säger Eurosports expert Matias Concha.

Även Bilbao fick avsluta med tio man. Kike Sola drog på sig ett rött kort i den 86:e minuten.

Bråk efter Messis mål

Det hettade till redan i första halvlek. Strax före halvtid tryckte Lionel Messi in 1-0. Direkt efteråt sprang Barcelonas spelare in i målet för att hämta bollen.

Men Athletic Bilbaos målvakt Gorka Iriazoz vägrade släppa bollen.

Det slutade med bråk mellan spelare i Barcelona och burväktaren. Pedro, som ryktas vara på väg till Manchester United, blev varnad av domaren Carlos Velasco.

Matchen på Camp Nou slutade 1-1 efter att Aduriz kvitterat med kvarten kvar.

Totalt blev det 5-1 till Bilbao.