Publicerad 2016-02-04

Norrköping kom tillbaka starkt mot Zenit.

Ett klassmål av Christoffer Nyman och en drömfrispark av Emir Kujovic.

De svenska mästarna var nära att skrälla mot Zenit i Atlantic cup.

Det skimrade visserligen inte om IFK Norrköping i den första halvleken. Klasskillnaden mellan den ryska mästaren och den svenska diton var tydlig när Hulk enkelt rullade in 2–0 efter en dryg halvtimme.

– Vi hade inte bollen så mycket i den första halvleken, i den andra fick vi igång vårt spel. Väldigt starkt av oss att komma tillbaka, säger tränaren Jan Andersson.

Efter halvtidsvilan förändrades matchbilden totalt.

Christoffer Nyman plockade ner en krossboll och fintade sig skickligt förbi Zenit-backen innan han rullade in bollen vid bortre stolpen.

Minuterna senare ordnade Emit Kujovic en frispark i ett bra läge – som han förvaltade själv.

Ytterligare fin insats av Norrköping

Kujovic fick till ett hårt skruvat skott över muren och upp i krysset och "Peking" hade plötsligt 2–2 mot Zenit.

Matchen var fortsatt jämn i den andra halvleken, men till slut fick ändå Zenit det sista ordet. Hulk spelade fram Danny som satte 3–2 i den 77:e minuten.

– Vi är mentalt starka, även om vi är långt efter formmässigt. Både mentalt och hur vi spelar fotboll visar vi att vi kan göra det väldigt bra, jag är väldigt nöjd.

Norrköping kan ändå glädjas över ytterligare en fin insats i Atlantic cup – den första matchen slutade med seger efter straffar mot Lokomotiv.