Den galna avslutningen

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-22

Det satt långt inne men målen kom i sista minuterna – Elfsborg gjorde mål på lagets första chans

Matchen mellan Häcken och Elfsborg såg ut att bli mållös.

Då smällde först Jonas Henriksson in 1–0 till Häcken i den 90:e minuten.

Två minuter senare bjöd allsvenskan målkung Denni Avdic på kvitteringen.

– Det var en konstig match från början, säger Avdic till ppv efter matchen.

Det var ett trött Elfsborg som besökte Häcken på söndagen.

Det syntes att Napoli-matchen från i torsdags inte var bortglömd. Häcken kunde styra matchen i den första halvleken och hade 10–0 i avslut. Dock hade de svårt att träffa mål och halvleken blev mållös.

I den andra halvleken tvingades Efsborgs-målvakten Jesper Christiansen kliva av med en befarad fotskada och ersattes av Ante Covic.

Avdic framme igen

Matchen såg ut att sluta 0–0 men i den 90:e minuten bjöd Paulinho på en riktigt bra frispark.

Covic sträckte sig och räddade snyggt, men returen gick ut till Jonas Henriksson som gjorde mål för tredje matchen i rad.

Häcken-glädjen var stor, men Elfsborgs stora skyttekung Denni Avdic hann svara.

I den andra förlängningsminuten blev han serverad av Amadou Jawo och ett hårt avslut gick i mål, hans 17:e för säsongen.

”Borde ha tre poäng”

Matchen slutade 1–1.

– Synd att vi inte vinner en sån här match. Vi borde ha tre poäng, säger Häckens Henriksson till ppv efter matchen.

Avdic erkände att Napoli-matchen satt i benen.

– Det blev en konstig match redan från början. Vi spelade inte som vi sa att vi skulle göra. Men det är hur skönt som helst att få in en boll, säger han till ppv.