Blytung förlust för Elfsborg

Uppdaterad 2015-10-27 | Publicerad 2015-10-25

Tappade fjärdeplatsen efter Paulinhos hattrick-show

Elfsborgs dröm om Europa-spel är allt längre bort. Boråslaget föll tungt med 5-2 borta mot Häcken och ligger nu femma i tabellen – två poäng bakom Malmö FF inför slutomgången.

– Andra halvlek vill vi helst glömma, den är långt under hur vi vill att det ska se ut, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund enligt TT.

Elfsborg tog en fin skalp hemma mot Norrköping i måndags, men på bortaplan har man haft det motigare. Laget anlände till Hisingen med tre raka bortaförluster i ryggen och fick även en tung inledning på matchen. Redan efter nio minuter knorrade hemmalagets Samuel Gustafsson vackert in 1-0 i bortre krysset. Elfsborg flyttade dock fram positionerna och fem minuter före halvtidsvila kunde Marcus Rohdén rättvist kvittera på straff.

Hattrick av Paulinho

Men i den andra halvleken körde Häcken över Elfsborg fullständigt.

Paulinho gjorde först 2-1 och kunde sju minuter senare utöka till 3-1. Alexander Jeremejeff släckte matchen helt med sitt 4-1-mål.

Viktor Claesson snyggade sedan till siffrorna innan Paulinho fullbordade sitt hattrick till slutresultatet 5-2 i 87:e.

– Mitt andra hattrick på en halv säsong. Det är inte illa, säger brasilianen till TT.

Elfsborgs förlust innebär att man inte längre har fjärdeplatsen, som kan innebära en kvalplats till Europa League, i egna händer.

Nu är laget piskat att vinna mot Falkenberg i den sista omgången samtidigt som man tvingas förlita sig på att Malmö FF förlorar sin match mot Norrköping.