Besegrade Parma med 5-4 Se målen i Sportbladet News

Snygga mål, röda kort, märkligt självmål och komisk skada.

Mötet mellan Parma och Milan hade precis allt.

– Jag är väldigt glad över resultatet, säger tränaren Filippo ”Pippo” Inzaghi efter 5-4-vinsten.

Efter att Inter krossat Sassuolo med 7-0 trodde nog inte många att kvällsmatchen mellan Parma och Milan kunde överträffa den målfesten. Men det blev en än mer galen tillställning.

Till slut stod Milan som segrare med 5-4.

I halvtid var ”Rossoneri” i ledningen med 3-1 efter mål av Giacomo Bonaventura, Keisuke Honda och Jeremy Menez från straffpunkten.

Den andra halvlek spårade ur – på många sätt.

Läckert mål av Menez

Felipe reducerade för Parma i början av den andra halvleken och bara minuter senare drog Milan-försvararen Daniele Bonera på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Trots en man mindre bjöd Nigel de Jong på en offensiv rush, sprang sig fri och petade in 4-2 till Milan. Då trodde nog många att det var avgjort, men ack så fel de hade.

Bara minuter senare ordnade Alessandro Lucarelli en reducering med pannan vid en hörna.

Menez, som blev utbytt i den 86:e minuten, bjöd sedan på ett av helgens kyligaste mål.

Han tog sig in från vänster, petade bollen förbi målvakten Antonio Mirante, sprang längs mållinjen och klackade sedan läckert in 5-3.

– Menez mål var briljant – precis som han är, säger Inzaghi.

Märkligt självmål av De Sciglio

Sedan kom matchens mest märkliga mål.

Från vänsterkanten skickade Milans Mattia De Sciglio hem bollen mot målvakten Diego Lopez. Den förre Real Madrid-spelaren flummade dock till det rejält.

Han misslyckades med att ta emot 21-åringens passning, skadade sig och fick se bollen gå in i eget mål.

Det var bara minuter kvar av matchen och Milan hade gjort samtliga byten, så Lopez blev tvungen att spela vidare. Parma, som också fick avsluta med tio man efter att Felipe blivit utvisad i den 77:e minuten, lyckades dock inte få in någon reducering.