Borta från guldet efter 0-0 mot Trelleborg

Delad pott Men knappast delad glädje. Det mållösa resultatet kan endast Trelleborg vara nöjt med.

Skånederbyt mot Trelleborg slutade 0-0.

MFF buades ut av hemmapubliken på Stadion.

Sören Åkeby och Malmö FF fick en andra, tredje och fjärde chans att haka på i striden om SM-guldet när flera av topplagen kryssade sig fram de senaste omgångarna i allsvenskan.

”Vakna Malmö!”

Efter 0-0 och en poäng hemma mot Trelleborg i derbyt kan skåningarna stoppa ned alla planer på ett nytt SM-guld i bollrummet.

Malmö gjorde en blek första halvlek och buades ut i halvtid. Klacken skanderade ”vakna Malmö” och det skulle bli värre.

Jonas Sandqvist såg till att Malmö fortfarande hade 0-0 när han stod för ett par riktigt svettiga räddningar.

Bäst möjlighet för Trelleborg hade Thommie Persson och Rasmus Bengtsson som fick var sitt läge – men helt själva i straffområdet slarvade man bort två kanonlägen att ta ledningen.

Sören Åkeby gjorde ett par byten i andra halvlek och slängde in både Niklas Skoog och Jonatan Johansson för att få fart på offensivet.

”Det känns inte bra”

Förutom några halvchanser hände inte mycket – matchen slutade 0-0 och publiken buade ut sitt lag efter slutsignalen.

Lagkapten Daniel Andersson var förstående.

– Ja, det var ingen bra match. Vi hade väldigt svårt att skapa chanser. Vi har det svårt framförallt mot lag som backar hem. Vi hittar inte några nycklar, säger Daniel Andersson till TV4.

Malmö ligger sjua i allsvenskan – med fem poäng upp till serieledande Elfsborg.

Men... man har spelat en match mer och det återstår bara sex omgångar av serien.

– Det känns inte bra efter den här matchen. Vi har kapacitet i laget men får inte ut det, det är krampaktigt, säger Andersson.