AIK:s dubbelknock

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-22

Tappade segern mot Kalmar – sen lämnade en blodig Iván Óbolo Råsunda

AIK stormade mot seger mot regerande mästarna Kalmar FF. Då slog Tobias Eriksson till och snuvade Gnaget på segern. Och sen lämnade en blodig Iván Óbolo Råsunda, argentinaren sänktes av Stefan Ålanders armbåge.

– Det är ingen större fara för framtiden, säger AIK:s tränare Mikael Stahré om Óbolos status till ppv.

AIK spelade med nye brassen António Flávio på topp tillsammans med Iván Óbolo. Laget saknade avstängda Jorge Ortiz och Bojan Djordjic. I Kalmar saknades Rasmus och David Elm, skadad respektive sjuk. I KFF fanns även förre AIK-spelaren Daniel Mendes. Intressanta förutsättningar inför toppmötet på Råsunda alltså.

Hooiveld inblandad i straffsituation

AIK fick en riktig drömstart. Vänsterbacken Nils-Eric Johansson nickade in 1–0 redan efter tre minuter, Kenny Pavey stod för framspelningen. Kalmar tog över något efter AIK:s ledningsmål, även om hemmalaget var vassa i sina kontringar. Den första halvleken innehöll även en omdiskuterad straffsituation. Daniel Mendes skott träffade AIK-backen Jos Hooiveld uppåt kroppen – men domaren Martin Ingvarsson ansåg att det inte var någon straff och lät spelet fortgå.

Eriksson satte kvitteringen

AIK backade hemåt i andra halvlek för att bevaka sin 1–0-ledning – det straffade sig. Efter enormt KFF-tryck i andra halvlek lyckades Tobias Eriksson dunka in kvitteringen efter 69 minuter efter en trasslig situation i AIK:s straffområde. Det blev också slutresultatet, även om båda lagen hade fina målchanser i slutet av matchen. I slutskedet sänktes även AIK:s stora stjärna Iván Óbolo av Stefan Ålanders armbåge. Blodet forsade och argentinaren tvingades bryta matchen. In kom Mikael Thorstensson. AIK är fortfarande serieledare i en släpande allsvensk tabell.