Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-02

Häcken föll ihop i slutet
– precis som mot Örebro

Historien går igen.

Mot Örebro tappade Häcken 2–0 till 2–2 de sista fem minuterna, mot IFK Göteborg hände exakt samma sak.

IFK Göteborg

IFK Göteborg hade åtta raka segrar och skräckinjagande 24–2 i målskillnad på Gamla Ullevi, men laget kom fel in i matchen mot Häcken. Stefan Rehn varnade inför första halvlek för motståndarnas omställningar och visst hade IFK drygt 60 procents bollinnehav i första halvlek – ändå var det ofta farligt när Paulinho och Mathias Ranégie kontrade.

Efter 40 minuter studsade en Häckenhörna mellan benen på flera spelare innan Ranégie drog till. Skottet blev en passning till Mattias Östberg som stötte in 1–0.

2–0 av Karlsson

– Det var en tilltrasslad situation. Jag hade tur att stå där, säger den oväntade målskytten till Canal Plus.

Tio minuer in i andra halvlek stod Jonas Henriksson för matchens prestation när han bröt fram på högerkanten och spelade bakåt till Josef Karlsson som satte 2–0 lågt vid förstastolpen.

Ledningen såg stabil ut, men med en halvtimme kvar tjatade Häckens John Chibuike till sig sitt andra gula kort och visades ut. Därefter följde en halvtimmes blåvit anstormning där Hannes Stiller petade in reduceringen med fem minuter kvar.

Olsson nickade in den

Och i ett av de sista anfallen bet sig IFK Göteborg fast i straffområdet, fick till ett kort inlägg – och Thomas Olsson nickade in kvitteringen.

Häckens 2–0 hade blivit 2–2 på fem minuter, precis som i måndags mot Örebro.

– När vi får utvisningen blir der lite tyngre. Det är svårare att försvara med en man mindre. Göteborg får energi och hopp. När de också får 1-2 blir det likadant som mot Örebro. Eller ännu svårare med en man mindre, analyserar Häckens tränare Peter Gerhardsson.