IFK Göteborg föll efter mardrömsstart

Publicerad 2022-01-31

IFK Göteborg fick en allt annat än önskvärd start på säsongen 2022.

Efter en mardrömsstart på första halvlek föll de tungt mot FC Nordsjälland i försäsongspremiären.

IFK Göteborg

IFK Göteborg åkte till Right to Dream Park för att ta sig an FC Nordsjälland i försäsongspremiären, men de fick en allt annat än önskvärd start på säsongen 2022.

Redan efter fyra spelade minuter kunde hemmalaget ta ledningen efter att Leo Walta blivit serverad i straffområdet.

Tavla av 19-åringen

Fler mål skulle det bli. Efter drygt 20 minuter fick Nordsjällands Oliver Antman bollen strax utanför straffområdet och skickade den mot Adam Ingi Benediktsson i IFK:s mål. 19-åringen stod väl placerad, men tappade in bollen bakom sig och 2–0 var ett faktum.

Bara minuten senare utökade Nordsjälland igen via Oliver Rose-Villadsen. Mardrömsstart för IFK Göteborg.

Jättemiss av nyförvärvet

Men de blåvita skulle spela upp sig och skaffade sig chansen att reducera. I första halvlekens slutskede kom Marcus Berg och nyförvärvet Erik Sorga i en kontring. Berg serverade Sorga, som hade helt öppet mål, men den estländska landslagmannen sköt utanför.

Våldsam satsning av Vilhelmsson

Efter knappa 80 minuter spelat stod Oscar Vilhelmsson för en våldsam satsning. I ett försök att återerövra bollen satte han in en glidtackling, med dobbarna före, på Jonas Jensen-Abbew. Dansken blev liggandes och linkade sedan av planen, Vilhelmsson klarade sig undan med ett gult kort.

Den andra halvleken blev betydligt mer händelsefattig. Det föll inga mål och det hetaste läget hade Blåvitts Alexander Jallow som satte bollen i ribban, men blev avvinkad för offside.