Efter segern mot Gefle hånar John Alvbåge Malmö FF.

– Malmö är ju Barcelona, ett fantastiskt lag. Där finns inget att hämta, säger han ironiskt och skickar en passning till MFF:s Guillermo Molins som kritiserade Blåvitt i går.

Efteråt gick Guillermo Molins ut och kritiserade guldkonkurrenten IFK Göteborg.

– Jag hade inte kunnat spela i ett sånt lag. De spelar fotboll som man gjorde för tio-tjugo år sedan, sa han.

MFF, däremot, jämförde han med Barcelona.

I kväll visade Blåvitt att de inte vill vara sämre efter 3-1 hemma mot Gefle.

Sen skickade John Alvbåge en vass passning mot MFF (det gjorde han även innan matchen).

– Malmö är ju Barcelona, ett fantastiskt lag. Där finns inget att hämta för oss. De spelar ju en helt fantastisk fotboll, säger målvakten med bitande ironi till Cmore och fortsätter:

– Det finns knappt ett så bra lag i Europa, eller hela världen nästan. Herregud, vi ska försöka hänga på så länge vi kan.

Avgjorde på en halvtimme

Men Alvbåge tror fortfarande på guld.

– De är ju skitbra. Vi ska göra det bästa vi kan. Vi kör hela vägen in i kaklet.

Redan efter en halvtimme hade "Änglarna" avgjort mot Gefle.

1-0 kom via en Jakob Johansson i storform. Mittfältsgeneralen dunkade in ledningsmålet via ett Gefle-ben, och skottet gick mellan benen på Mattias Hugosson. 10 minuter senare stod Göteborg för en riktig läckerbit signerat Lasse Vibe och Philip Haglund.

Dansken slog en svepande långboll som Haglund, mycket vackert, skarvade in i mål. Det är mittfältarens sjunde för säsongen.

Men det tog inte slut där.

I den 28:e minuten dunkade Sam Larsson, från start i kväll i stället för Pontus Farnerud som vilades, in 3-0 med ett härligt direktskott. Lasse Vibe stod återigen för passningen.

– Det är skönt, det var längesedan (som han fick starta). Härligt att få sätta dit den också, säger Sam Larsson till Cmore.

Norrmannen avstängd mot Kalmar FF

Gefle reducerade efter 40 minuters spel via ett kliniskt avslut av Gefles specielle målskytt Jakob Orlov. Och bara någon minut senare var samme Orlov nära att skjuta in sin åttonde fullträff för säsongen.

Bortalaget tog över halvleken sista 10 minuterna, och hade faktiskt fler avslut än IFK Göteborg under matchen.

– Vi tappade lite på slutet, menar Sam Larsson.

– VI har tagit oss in i matchen och spelarna har knäckt koden, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Under de sista 45 minuterna pressade Gefle för ytterligare mål, men en storspelande John Alvbåge räddade allt.

Hemmalaget kan därför räkna hem tre sköna pinnar i guldjakten på Malmö FF. IFK Göteborg möter Kalmar FF i nästa omgång.

Blåvitt har mittbacken Kjetil Waehler, som drog på sig ett gult kort i kväll, avstängd då.