Skyttekung – efter hat trick

Uppdaterad 2011-04-18 | Publicerad 2011-04-17

Ranegie hade uppvisning när Syrianska förnedrades

Den evige talangen Mathias Ranegie kan vara på väg att explodera.

Häckens anfallare gjorde ett hat trick när Syrianska förnedrades med 5-1 och leder nu den allsvenska skytteligan med fyra mål på tre matcher.

– Vi gör en strålande halvlek, sade Ranegie till Canal Plus efter två mål på 45 minuter.

Mathias Ranegie följde upp 3-1-målet mot IFK Göteborg med att återigen hitta nätet mot Syrianska. Både en, två och tre gånger.

”Det är en bjudning”

Redan i halvlek ledde Häcken med 3-0 och Ranegie var tvåmålsskytt. Hemmalaget Syrianska, med nykomponerade mittförsvaret Omar Jawo och Erkan Saglik, var dock en stor orsak till det.

– Vid det första fumlar deras back (Saglik) med bollen, det är en bjudning. På det andra får jag en perfekt boll från (Dominic) Chatto och kan bara löpa med den, sade Ranegie i halvtid.

– Vi gör en strålande halvlek. Vi vårdar bollen och ställer om på dem.

Leder skytteligan

Det tog sedan bara en minut och 22 sekunder för Ranegie att fullborda sitt hat trick efter ett nytt misstag av Syrianska-försvaret, denna gång Jawo. Peter Ijeh tröstmålade för Syrianska på en retur men förnedringen var inte över där.

John Chibuike tog sats från distans och levererade en kandidat till säsongens vackraste mål så här långt när bollen skruvade sig in i det vänstra krysset till 5-1 efter 73 minuter. En storseger som nu tar Häcken upp på andra plats i den allsvenska tabellen och Ranegie, förbi Wanderson, till ledning i skytteligan.

– Ranegie har tränat mycket avslut och blivit effektivare. Det har vi sett på träningar och på träningsmatcher, säger tränaren Peter Gerhardsson.