Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-16

Men Hammarby ligger fortfarande långt ifrån toppen

Det är fortsatt tungt för Hammarby i superettan.

Efter lagets 1-1-match mot Ljungskile hemma på Söderstadion närmar de sig botten av tabellen.

– De får sitt 1-0-mål. Då kändes det tungt. Men vi kämpar på och får utdelning. En poäng är alltid bättre än noll, säger Hammarbys tränare Mikael Borgkvist.

Hammarby började gårdagens hemmamatch mot Ljungskile bra och laget såg piggt ut, men trots ett större bollinnehav kunde inte hemmalaget skapa tillräckligt många målchanser i inledningen av matchen. Bortalaget låg bra i sina positioner och tillät inte Hammarby få det utrymme de letade efter.

Anfallsparet, Sebastian Castro-Tello och Tobias Holmqvist, var trubbigt och de kunde inte lura Nick Noble i Ljungskiles mål. Hammarbys interna skytteligaledare, Linus Hallenius, saknades på grund av sjukdom. Hans målfarlighet saknades i hemmalaget.

Samtidigt skapade inte bortalaget några vassa lägen under första halvlek. De spelade defensivt och satsade på kontringar.

”Har fler bra lägen”

I andra halvlek höjde Hammarby tempot och pressade Ljungskile, men det var bortalaget som gjorde det första målet. I den 62:a matchminuten snubblade Ljungskileanfallaren, Johan Patriksson, in 1-0 efter en frisparksretur som tagit i Hammarbys målram.

Resten av matchen var en intensiv jakt på ett kvitteringsmål för hemmalaget. Spelande tränaren, Jesper Blomqvist, byttes in för att förändra matchbilden. Men det var inte det forna Milan- och Manchester United-proffset som spräckte målnollan. I stället var det högerbacken David Johansson som tryckte in kvitteringen i matchens 82:a minut.

– Vi har flera bra lägen. Jag tycker att vi borde gjort något mer mål, säger Mikael Borgkvist.